Slovenië

TOT RUST KOMEN

Zin in een heerlijke week vol meditatie, natuur, creativiteit en vooral veel tijd en aandacht voor jezelf?
Kom dan mee naar Goričko! Vanaf april kun je deelnemen aan één van de retraites die we organiseren in deze prachtige streek. Wij bieden je vakantie aan waarin buitenleven, meditatie en creativiteit zich verenigen in stilte en natuur, om uit te rusten, te zijn, te genieten en weer in balans te komen. Daarna ben je weer helemaal opgeladen!

VAN DOEN NAAR ZIJN, ALLEEN OF SAMEN

Deze plek is ideaal wanneer je alleen of samen alleen wilt zijn, de urbane drukte achter je wilt laten en naar rust verlangt. Overdag kun je genieten van een zonovergoten natuur, ’s avonds vanaf het terras schittert de sterrenhemel. De stilte is dan in en om je, je bent dicht bij natuur en bij jezelf. Je komt om iets uit te zoeken of wanneer je wilt herstellen van een intensieve periode. Of gewoon lekker op vakantie wilt zijn.

Je kan alleen komen of met z’n tweeën. Het is een prachtige plek voor geliefden, vrienden en vriendinnen, zussen, moeders en dochters. Om in deze mooie omgeving de tijd samen te beleven en met elkaar te delen.

DE OMGEVING

Goričko is een landstreek in noord oost-Slovenië gelegen tegen de grens van Hongarije en Oostenrijk. Het landschap kenmerkt zich door lieflijke heuvels met kleinschalige landbouw, wijngaarden en boomgaarden en uitgestrekte bossen. Steden als Ptuj (de oudste stad van Slovenië) en Maribor zijn binnen een uur te bereiken. Er zijn tal van attracties in de nabije omgeving. Warmwaterbronnen in Moravske toplice met diverse wellness mogelijkheden en prachtig aangelegde zandafgravingen waar je kuntn zwemmen, zeilen en surfen. De bossen zijn een belevenis op zich. In Goričko kun je goed fietsen – er zijn verschillende fietsroutes voor de geoefende en minder geoefende fietser. Daarnaast kun je wandelen, paardrijden, raften en mountainbiken.

Vanwege de ligging is Goričko een perfect startpunt voor verdere reizen naar de Adriatische zee of Hongarije met het Balaton meer. Je bevindt je in hartje oud Europa, met steden als Ljubljana, Zagreb, Bratislava, Budapest, Wenen en Venetië relatief om de hoek. Sinds kort zijn er directe vluchten vanuit Amsterdam (Transavia) naar Ljubljana en naar Graz (KLM). De nachttrein door naar Wenen levert een heerlijk nostalgische ervaring, terwijl je deze kant op komt. Je vakantie begint wanneer je in de trein stapt.