Retreats

INDIVIDUELE MINDFULNESS RETRAITES

Ontspanning, inspiratie, tot jezelf komen, in het hier en nu zijn, herstellen en de energie weer voelen stromen. Dit is wat deze lichte en ontspannende MINDFULNESS YOGA EN SCHILDEREN retraite je biedt. In contact met jezelf, in contact met de natuur, helemaal niets hoeven, genieten, ervaren en ontdekken waar je staat en wat werkelijk belangrijk voor je is.

De dagen worden gevuld met meditatie, Mindfull movement lessen, yoga, creatieve workshops, lange wandelingen en ook tijd voor mijmering, dagdromen in de hangmat of languit liggend in het gras, geurende veldbloemen en enkel blauwe lucht. Tijd voor niet-doen. Volledig uitrusten.

Het dagelijkse ritme
 • 08.00 uur ontbijt
 • 09.30 -11.30 uur meditatie/yoga/mindfull-movement
 • 12.00 relax&restore, tijd die je individueel in kan vullen
 • 17.00 uur – 19.00 workshop schilderen/memorybox/mindfull notebook
 • 19.30 uur diner

Als het weer het toelaat organiseren we zonsopgang-meditaties, al onze gasten beschrijven het als een zeer bijzondere ervaring. Met de mogelijkheid om op aanvraag meditatielessen uit te breiden of persoonlijke coaching middels een gesprek met de trainer.

Dit retreat is inclusief:
 • overnachtingen in Villa Šmarnica
 • 2 uur begeleide mindfulness meditaties (zitmeditatie, bodyscan, loop en wandelmaditatie, mindfulmovement) per dag
 • 1 schilderles in Mindful journaling / memory box
 • twee maaltijden per dag (keuze vegetarisch of vlees) en een mogelijkheid om lunch(-pakket) te bestellen
 • een beschrijving van een excursie door de omgeving
 • begeleiding door een gecertificeerde Mindfulness trainer en een academisch opgeleide schilder
Personen4d/3n5d/4n6d/5n7d/6n
1p€1125€1500€1875€2250
2p€1685€2250€2810€3375
SEIZOEN 2021

Aankomstdag voor de retraites is zondag. In overleg kun je ook een op een andere dag komen. De lengte bepaal je zelf, ook als je alleen komt of iemand meeneemt. Je kunt alleen deelnemen aan het programma of samen. De ander kan er voor kiezen om andere activiteiten te ondernemen. Wanneer het huisje vrij is kun je in overleg extra dagen boeken, met programma of zonder.

Je dag

Programma vindt in de ochtend en aan het eind van de middag plaats. De lessen kunnen zowel binnen als buiten plaats vinden (afhankelijk van het weer).
Natuur is altijd dichtbij, vanuit de meditatiezaal kijk je naar de groene wereld buiten. Goričko is in alle jaargetijden mooi.

Wat je daarnaast kan doen

Tussen de lessen is er tijd die je zelf in kunt vullen. Je kan lange wandelingen maken, in de bossen naar eetbare paddenstoelen zoeken, gaan zwemmen in een van de thermale baden of de culturele bezienswaardigheden van Prekmurje bezoeken. In de buurt kun je goed fietsen en mountainbiken. In de buurt zijn er aantal restaurants die als zeer goed aangeschreven staan (vermelding in Gault&Millau) en ook een aantal bekende wijnhuizen (Marof stond beschreven in Volkskrant), Ptuj en Maribor zijn de aantrekkelijkste steden van de regio. Niets moet, alles mag, Elke dag kun je zelf bepalen waar je wel of niet aan meedoet.

Mindfulness INTENSIVE

Dit intensieve 7 daagse programma komen alle bekende onderdelen van de reguliere Mindfulness training aan bod: de oefeningen (de Bodyscan, ademmeditatie, Mindfull lopen, Mindfull movement, Metta meditatie), educatie en reflectie. In de opdrachten die je krijgt reflecteer je over de oefenervaringen en maak je een koppeling naar je levensthema’s. Omdat er individueel gewerkt wordt is daar volop aandacht voor.

Na de retraite krijg je persoonlijke begeleiding via Skype. Gedurende deze coaching is er aandacht voor formele aandachtsoefeningen en voor het toepassen van Mindfulness in je dagelijks leven. Dit helpt je Mindfulness beoefening verder voort te zetten en te integreren in je leven.

Werkwijze:

De training is opgedeeld in 8 blokken. We behandelen 2 blokken per dag, er is een ochtend en een middag gedeelte. De 1e dag is er een kennismaking- en introductiedag. Je leert Goričko kennen, je ontmoet de trainer en je kan onze studio en erf verkennen. De ochtend daarop beginnen we met de trainingsprogramma. Na de derde lesdag is er een oefendag – deze dag breng je in grotendeels in stilte door. Zaterdag, tevens de laatste dag, staat in het teken van afronding, afscheid en vertrek.

Het dagelijkse programma:

08.00 uur ontbijt
10.00 uur 1e trainingsblok
11.30 uur lichte lunch/rust
14.00 uur vervolg – 2e trainingsblok
15.30 uur ontspanning/vrije tijd
19.30 uur diner

Naast het volgen van programmaonderdelen kun je genieten van alles wat deze mooie regio te bieden heeft. Je kunt er wandelen, een fietstocht maken of de bossen verkennen. In een van de welness-centra die de omgeving rijk is kun je zwemmen, naar de sauna of een massage boeken. Zelf mediteren we ook vroeg in de ochtend, het is dan mogelijk om de meditatie tijdens zonsopgang bij te wonen. ’S avonds is er een kampvuur onder een schitterende sterrenhemel, waarbij je om de tien minuten een wens kunt doen. Maar het is ook vakantie, dus er hoeft niets.

Dit Mindfulness INTENSIVE is inclusief:
 • 12 uur Mindfulness lessen
 • 2 yoga lessen (ochtend)
 • Werkboek en geluidsbestanden met meditaties
 • 4 coaching sessies ZOOM met de trainer
 • 2 Mindfulness wandelingen
 • Mindfulness inspiratie avond met film
 • 6 overnachtingen in Villa
 • alle maaltijden: 6x ontbijt, 6x lunch (keuze), 6x diner keuze vegetarisch of vlees
 • Een excursie in de omgeving
 • Fiets uitleen
 • Begeleiding door een gecertificeerde Mindfulness trainer
Exclusief:
 • Reiskosten
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Transfer van je aankomstplaats naar Goričko
 • Activiteiten buiten het programma
 • Persoonlijke uitgaven, extra reiskosten, (etentje tijdens) uitstapjes
Prijs Mindfulness Intensive:

Investering: € 1810p.p

Reservering&boeking

Voor de training meld je je aan door een mail te sturen via de onderstaande link. Binnen 24 uur ontvang je het aanmeldingsformulier die je ingevuld terug kunt sturen. Dit formulier is bindend, je aanmelding is dan definitief. Controleer of al je gegevens correct zijn ingevuld. Daarna ontvang je per mail een factuur. De factuur dient binnen 14 dagen na dagtekening voldaan te zijn.

Een goede reisverzekering is belangrijk. Als je nog geen hebt, sluit die dan alsnog af. Ook adviseren wij een annuleringsverzekering af te sluiten.

Vergoeding:

Wanneer je een zorgverzekering met een aanvullend zorgpakket hebt, dan kom je mogelijk in aanmerking voor een (gedeeltelijke) vergoeding van onze Mindfulness Intensive. Informeer hiervoor bij de zorgverzekeraar. Ook werkgevers zijn vaak bereid de kosten of een gedeelte ervan te vergoeden in het kader van werkstresspreventie.

De trainers, verbonden aan dit programma, zijn aangesloten bij de beroepsvereniging VMBN en zijn cat.1 trainers en voldoen daarmee aan de voorwaarden voor de vergoeding.