INDIVIDUELE RETRAITES

TOT RUST KOMEN IN SLOVENIË

Zin in een heerlijke week vol meditatie, natuur, creativiteit en vooral veel tijd en aandacht voor jezelf?
Kom dan mee naar Goricko! Vanaf april kun je deelnemen aan één van de retraites die we organiseren in deze prachtige streek. Wij bieden je vakantie aan waarin buitenleven, meditatie en creativiteit zich verenigen in stilte en natuur, om uit te rusten, te zijn, te genieten en weer in balans te komen.  Daarna ben je weer helemaal opgeladen!

VAN DOEN NAAR ZIJN

Deze plek is ideaal wanneer je alleen wilt zijn, de urbane drukte achter je wilt laten en naar rust verlangt. Wie donkerte wil mee maken en vanaf het terras de sterrenhemel wil observeren, zit goed. De stilte is dan in en om je, je bent dicht bij natuur en bij jezelf. Je komt om iets uit te zoeken of wanneer je wilt herstellen van een intensieve periode. Of gewoon lekker op vakantie wilt zijn.

ALLEEN OF SAMEN

Je kan alleen komen of met z’n tweeën. En een derde kan er eigenlijk ook nog wel bij. Het is een prachtige plek voor geliefden, vrienden en vriendinnen, zussen, moeders en dochters. Om in deze mooie omgeving de tijd samen te beleven en met elkaar te delen.

VILLA ŠMARNICA

Het huisje hebben we Villa Šmarnica genoemd, omdat het van oorsprong een wijn huisje is dat gebouwd werd naast een wijngaard met Šmarnica druiven. Er bestaan veel verhalen over deze druif, die een bijzondere smaak heeft en bijzondere krachten wordt toegedicht. Het is een oude soort, resistent tegen plagen, ééntje die volledig biologisch geteeld kan worden. In de herfst maken we er een heerlijk druivensap van en zodra het begint te rijpen kun je er lekker van snoepen. Het huisje is ook een villa, omdat ze alle moderne comfort heeft, met heerlijke bedden, lekkere douche en een fijn terras, waar je van vroeg in de lente tot laat in het najaar kunt zitten om van het landschap te genieten. 

In de villa serveren we ontbijt en verzorgen op afspraak ook lunch en diner. We brengen het ontbijt in een mandje of je kan, wanneer je gezelschap wilt, komen ontbijten op ons terras of veranda. Alle maaltijden zijn bereid met lokale producten, het liefst met groente en fruit uit onze eigen perma-culturele tuin. Onze keuken kenmerkt zich door streekgerechten met een snufje wereld.

Villa Šmarnica kun je gewoon boeken, al dan niet met ontbijt, half- of volpension. Het minimale verblijf is 2 nachten.

INDIVIDUELE MINDFULNESS RETRAITE

Ontspanning, inspiratie, tot jezelf komen, in het hier en nu zijn, herstellen en de energie weer voelen stromen. Dit is wat deze MINDFULNESS YOGA EN SCHILDEREN retraite je biedt. In contact met jezelf, in contact met de natuur, helemaal niets hoeven, genieten, ervaren en ontdekken waar je staat en wat werkelijk belangrijk voor je is.

De dagen worden gevuld met meditatie, Mindfull movement lessen, yoga, creatieve workshops, lange wandelingen en ook tijd voor mijmering, dagdromen in de hangmat of languit liggend in het gras, geurende veldbloemen en enkel blauwe lucht. Tijd voor niet-doen. Volledig uitrusten

Het dagelijkse ritme

 • 08.00 uur ontbijt
 • 09.30 -11.30 uur meditatie/yoga/mindfull-movement
 • 12.00 relax&restore, tijd die je individueel in kan vullen
 • 17.00 uur – 19.00 workshop schilderen/memorybox/mindfull notebook
 • 19.30 uur diner

Als het weer het toelaat organiseren we zonsopgang-meditaties, al onze gasten beschrijven het als een zeer bijzondere ervaring. Met de mogelijkheid om op aanvraag meditatielessen uit te breiden of persoonlijke coaching middels een gesprek met de trainer.

Dit retreat is inclusief:

 • overnachting in Villa Šmarnica
 • 2 uur begeleide mindfulness meditaties (zitmeditatie, bodyscan, loop en wandelmaditatie, mindfulmovement).
 • 1 schilderles in Mindful journaling / memory box
 • Twee maaltijden per dag (keuze vegetarisch of vlees) en een mogelijkheid om lunch(-pakket) te bestellen
 • een beschrijving van een excursie door de omgeving
 • begeleiding door een gecertificeerde Mindfulness trainer en een academisch opgeleide schilder

Investering:

4 dagen5 dagen 6 dagen   7 dagen
1p €485 € 650 € 815 €975
2p €725 €965 € 1200 € 1445

Aankomstdag voor de retraites is zondag. In overleg kun je ook een op een andere dag komen. De lengte bepaal je zelf, ook als je alleen komt of iemand meeneemt. Je kunt alleen deelnemen aan het programma of samen. De ander kan er voor kiezen om andere activiteiten te ondernemen. Wanneer het huisje vrij is kun je in overleg extra dagen boeken, met programma of zonder.

Je dag

Programma vindt in de ochtend en aan het eind van de middag plaats. De lessen kunnen zowel binnen als buiten plaats vinden (afhankelijk van het weer).
Natuur is altijd dichtbij, vanuit de meditatiezaal kijk je naar de groene wereld buiten. Goricko is in alle jaargetijden mooi.

Wat je daarnaast kan doen

Tussen de lessen is er tijd die je zelf in kunt vullen. Je kan lange wandelingen maken, in de bossen naar eetbare paddenstoelen zoeken voor de maaltijd om samen te bereiden, gaan zwemmen in een van de thermale baden of de culturele bezienswaardigheden van Prekmurje bezoeken.  In de buurt kun je goed fietsen, mountainbiken en paardrijden. Ptuj en Maribor zijn de aantrekkelijkste steden van de regio. ’s Avonds is er vuur en sterrenhemel. Niets moet, alles mag, Elke dag kun je zelf bepalen waar je wel of niet aan meed

MINDFULNESS INTENSIVE SOLO

Misschien wil je al lang een MF training volgen, maar komt het door een overvolle agenda en andere praktische bezwaren daar steeds niet van. Deze intensieve programma van 7 aaneengesloten dagen kan dan een passende oplossing zijn.

De training heeft een retraite vorm. Je stapt uit je gewone doen en je dompelt jezelf onder in Mindfulness. Je neemt de tijd om je helemaal aan het programma te wijden zonder gehinderd te worden door afleidingen die het dagelijks leven met zich meebrengt.

Dit intensieve 7 daagse programma combineert de inhoud van de reguliere MF training met de ontspannen even-helemaal-weg-sfeer van een retraite.

Tijdens deze training, met o.a. een stilte dag  help ik je de eerste stappen te zetten naar een mindfuller leven. Je maakt je de beginselen eigen en oefent met alle bekende onderdelen van Mindfulnesstraining. Na de retraite krijg je  persoonlijke begeleiding via Skype. Gedurende deze coaching is er aandacht voor formele  aandachtoefeningen en voor het toepassen van Mindfulness in je dagelijks leven. Dit helpt je MF beoefening verder voort te zetten en te integreren in je leven.

Tijdens de training komen alle onderdelen van de reguliere Mindfulness training aan bod: de oefeningen (de Bodyscan, ademmeditatie, Mindfull lopen, Mindfull movement, Metta meditatie)  de educatie en reflectie. In de opdrachten die je krijgt reflecteer je over de oefenervaringen en maak je een koppeling naar je levensthema’s. Omdat er individueel gewerkt wordt is daar volop aandacht voor.

Werkwijze:

De training is opgedeeld in 8 blokken. We behandelen 2 blokken per dag, er is een ochtend en een middag gedeelte. De 1e dag is een kennismaking en introductie dag. Je leert Goričko kennen, je ontmoet de trainer en je kan onze studio en erf verkennen. De ochtend daarop beginnen we met de trainingsprogramma. Na de derde lesdag is er een oefendag – deze dag breng je in grotendeels in stilte door. Zaterdag, tevens de laatste dag, staat in het teken van afronding, afscheid en vertrek.

Het dagelijkse programma:

 • 08.00 uur       ontbijt
 • 10.00 uur       1e trainingsblok
 • 12.30 uur         lichte lunch/rust
 • 14.00 uur         vervolg – 2e trainingsblok
 • 16.30 uur        ontspanning/vrije tijd
 • 19.30 uur        gezamenlijk diner

Naast het volgen van programmaonderdelen kun je genieten van alles wat deze mooie regio te bieden heeft. Je kunt er wandelen, een fietstocht maken of de bossen verkennen. In een van de welness-centra die de omgeving rijk is kunt je zwemmen, naar de sauna of een massage boeken. Zelf mediteren we ook vroeg in de ochtend, het is dan mogelijk om de meditatie tijdens zonsopgang bij te wonen. ’S avonds is er een kampvuur onder een schitterende sterrenhemel, waarbij je om de tien minuten een wens kunt doen. Maar het is ook vakantie, dus er hoeft niets.

Dit Mindfulness Intensive is inclusief:

 • 20 uur Mindfulness lessen
 • 2 yoga lessen (ochtend)
 • Werkboek en geluidsbestanden met meditaties
 • Op aanvraag mogelijkheid voor een coaching sessie met de trainer
 • 2 Mindfulness wandelingen
 • Mindfulness inspiratie avond met film
 • 6 overnachtingen in een Villa
 • alle maaltijden: 6x ontbijt, 6x lunch (keuze), 6x diner keuze vegetarisch of vlees
 • Een excursie in de omgeving
 • Fiets uitleen
 • Begeleiding door een gecertificeerde Mindfulness trainer

Exclusief:

 • Reiskosten
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Transfer van je aankomstplaats naar Goricko
 • Activiteiten buiten het programma
 • Persoonlijke uitgaven, extra reiskosten, (etentje tijdens) uitstapjes

Prijs Mindfulness Intensive:

€1180- p.p.

De omgeving:

Goričko is een landstreek in noord oost-Slovenië gelegen tegen de grens van Hongarije en Oostenrijk. Het landschap kenmerkt zich door lieflijke heuvels met kleinschalige landbouw, wijngaarden en boomgaarden en uitgestrekte bossen. Steden als Ptuj, Zagreb en Maribor zijn binnen een uur te bereiken. Er zijn tal van attracties in de nabije omgeving. Warmwaterbronnen in Moravske toplice en Banovci met hele grote glijbanen, sauna’s en diverse wellness mogelijkheden. In Kamensnica en even over de grens met Oostenrijk zijn prachtig aangelegde zandafgravingen waar je kan zwemmen, zeilen en surfen. De bossen zijn een belevenis op zich. In Goričko kun je goed fietsen – er zijn verschillende fietsroutes voor de geoefende en minder geoefende fietser. Daarnaast kun je wandelen, paardrijden, raften en mountainbiken.

Vanwege de ligging is Goričko een perfect startpunt voor verdere reizen naar de Adriatische zee of Hongarije met het Balaton meer. Je bevindt je in hartje van het óude Europa, met steden als  Bratislava, Budapest, Wenen, Zagreb en Venetië relatief om de hoek. Sinds kort zijn er directe vluchten vanuit Amsterdam (Transavia) naar Ljubljana. De nachttrein door Duitsland naar Wenen levert een heerlijk nostalgische ervaring, terwijl je deze kant op komt. Je vakantie begint wanneer je in de trein stapt.

Reservering&boeking

Voor de training meld je je aan door een mail te sturen naar info@leavesandroots.nl. Binnen 24 uur ontvang je het aanmeldingsformulier die je ingevuld terug kunt sturen. Dit formulier is bindend, je aanmelding is dan definitief. 

Controleer of al je gegevens correct zijn ingevuld. Daarna ontvang je per mail een factuur. Deze dient uiterlijk 2 weken voor aankomst voldaan te worden.

Een goede reisverzekering is belangrijk. Als je nog geen hebt, sluit die dan alsnog af. Ook adviseren wij een annuleringsverzekering af te sluiten.  

Vergoeding:

Wanneer je een zorgverzekering met een aanvullend zorgpakket hebt, dan kom je mogelijk in aanmerking voor een (gedeeltelijke) vergoeding van onze Mindfulness Intensive. Informeer hiervoor bij de zorgverzekeraar. Ook werkgevers zijn vaak bereid de kosten of een gedeelte ervan te vergoeden in het kader van werkstresspreventie. De trainers, verbonden aan dit programma, zijn  aangesloten bij de beroepsvereniging VMBN en zijn cat.1 trainers en voldoen daarmee aan de voorwaarden voor de vergoeding.