VAKANTIES EN RETRAITES

VAKANTIES EN RETRAITES IN SLOVENIË

Zin in een heerlijke week vol meditatie, natuur, creativiteit en vooral veel tijd en aandacht voor jezelf?
Kom dan mee naar Goricko! Vanaf april kun je deelnemen aan één van de retraites die we organiseren in deze prachtige streek. Wij bieden je vakantie aan waarin buitenleven, meditatie en creativiteit zich verenigen in stilte en natuur, om uit te rusten, te zijn, te genieten en weer in balans te komen.  Daarna ben je weer helemaal opgeladen!

VAN DOEN NAAR ZIJN

Deze plek is ideaal wanneer je alleen wilt zijn, de urbane drukte achter je wilt laten en naar rust verlangt. Wie donkerte wil mee maken en vanaf het terras de sterrenhemel wil observeren, zit goed. De stilte is dan in en om je, je bent dicht bij natuur en bij jezelf. Je komt om iets uit te zoeken of wanneer je wilt herstellen van een intensieve periode. Of gewoon lekker op vakantie wilt zijn.

Alleen of samen

Je kan alleen komen of met z’n tweeën. En een derde kan er eigenlijk ook nog wel bij. Het is een prachtige plek voor geliefden, vrienden en vriendinnen, zussen, moeders en dochters. Om in deze mooie omgeving de tijd samen te beleven en met elkaar te delen.

VILLA ŠMARNICA

Het huisje hebben we Villa Šmarnica genoemd, omdat het van oorsprong een wijn huisje is dat gebouwd werd naast een wijngaard met Šmarnica druiven. Er bestaan veel verhalen over deze druif, die een bijzondere smaak heeft en bijzondere krachten wordt toegedicht. Het is een oude soort, resistent tegen plagen, ééntje die volledig biologisch geteeld kan worden. In de herfst maken we er een heerlijk druivensap van en zodra het begint te rijpen kun je er lekker van snoepen. Het huisje is ook een villa, omdat ze alle moderne comfort heeft, met heerlijke bedden, lekkere douche en een fijn terras, waar je van vroeg in de lente tot laat in het najaar kunt zitten om van het landschap te genieten. 

In de villa serveren we ontbijt en verzorgen op afspraak ook lunch en diner. We brengen het ontbijt in een mandje of je kan, wanneer je gezelschap wilt, komen ontbijten op ons terras of veranda. Alle maaltijden zijn bereid met lokale producten, het liefst met groente en fruit uit onze eigen perma-culturele tuin. Onze keuken kenmerkt zich door streekgerechten met een snufje wereld.

Villa Šmarnica kun je gewoon boeken, al dan niet met ontbijt, half- of volpension. Het minimale verblijf is 2 nachten.

4-DAAGSE MINDFULNESS RETREAT

Programma

Tijdens deze MEDITATIE RETREAT boek je Villa Šmarnica samen met inspirerende en ontspannende lessen in meditatie en ontspanningstechnieken. Naast meditatie kun je een schilder- en teken workshop volgen. Of je bekwamen in mindfull-journaling, waaronder het maken van een memory-box. Beide methodes zijn een combinatie van meditatie en creativiteit.

In de tijd tussen de workshops kun je wandelingen maken, fietsen of mountainbiken. Je kan ook heerlijk gaan zwemen in een van de thermale baden in de buurt of gaan raften op de Mura rivier. Zoals je ziet, zijn alle ingrediënten voor een fijne vakantie aanwezig, waarbij je zelf de balans tussen actief en ontspannend kunt bepalen.

Het dagelijkse ritme

 • 08.00 uur ontbijt
 • 09.30 -11.30 uur meditatie/yoga/mindfull-movement
 • 12.00 relax&restore, tijd die je individueel in kan vullen
 • 17.00 uur – 19.00 workshop schilderen/memorybox/mindfull notebook
 • 19.30 uur diner

Als het weer het toelaat organiseren we zonsopgang-meditaties, al onze gasten beschrijven het als een zeer bijzondere ervaring.

Dit retreat is inclusief:

 • 6 uur begeleide mindfulness meditaties (zitmeditatie, bodyscan, loop en wandelmaditatie, mindfulmovement).
 • 2 yoga lessen
 • 1 zonsopgang-meditatie 
 • mogelijkheid om op aanvraag meditatielessen uit te breiden
 • 2 schilderlessen/lessen in Mindful journaling / memory box
 • 3 overnachtingen in Villa Šmarnica
 • De maaltijden: 3x ontbijt, 3 diner (keuze vegetarisch of vlees) en een mogelijkheid om lunch(-pakket) te bestellen
 • een beschrijving van een excursie door de omgeving
 • fiets uitleen
 • begeleiding door een gecertificeerde Mindfulness trainer en een academisch opgeleide schilder
Villa & ontbijt & programma Villa & ½ pension & programma
1p €367 €405
2p €525 €600
3p €622,50 €735

Dit rertreat is op elk gewenst moment te boeken. Je kan zelf de aankomst en vertrektijden bepalen. En langer blijven, als Villa beschikbaar is, kan in overleg ook.

7-DAAGSE MINDFULNESS RETREAT 

Onspanning, inspiratie, tot jezelf komen, in het hier en nu zijn, herstellen en de energie weer voelen stromen. Dit is wat deze 7-daagse Mindfulness vakantie je biedt. In contact met jezelf, in contact met natuur, helemaal niets hoeven, genieten, ervaren en ontdekken waar je staat en wat werkelijk belangrijk voor je is.

De dagen worden gevuld met meditatie, Mindfull movement lessen, yoga, creatieve workshops, lange wandelingen en ook tijd voor mijmering, dagdromen in de hangmat of languit liggend in het gras, geurende veldbloemen en enkel blauwe lucht. Tijd voor niet-doen. Volledig uitrusten.

Vakantiegevoel

Programma vindt in de ochtend en aan het eind van de middag plaats. De lessen kunnen zowel binnen als buiten plaats vinden (afhankelijk van het weer).
Natuur is altijd dichtbij, vanuit de meditatiezaal kijk je naar de groene wereld buiten. Tussen de lessen is er tijd die je zelf in kunt vullen. Je kan lange wandelingen maken, in de bossen naar eetbare paddenstoelen zoeken voor de maaltijd om samen te bereiden, gaan zwemmen in een van de thermale baden of de culturele bezienswaardigheden van Prekmurje bezoeken.  In de buurt kun je goed fietsen, mountainbiken en paardrijden. Ptuj en Maribor zijn de aantrekkelijkste steden van de regio. ’s Avonds is er vuur en sterrenhemel. Niets moet, alles mag, Elke dag kun je zelf bepalen waar je wel of niet aan meedoet. 

Het dagelijkse programma

08.00 uur ontbijt
09.30 -12.00 uur meditatie/mindfullmovement 12.30 uur lunch
13.00 relax&restore tijd / tijd die je individueel in kan vullen
17.00 uur – 19.30 workshop memory-box/mindfull notebook (maandag en vrijdag)
20.00 uur gezamenlijk diner

 • Op dinsdag is er zonsopgang-meditatie, dinsdagmiddag is voor jezelf.
 • Woensdagmiddag is er een lange yogales. Deze les is in Engels.
 • Op donderdag is er een stilte dag die duurt van 10.00 tot 16.00.

De retreat is inclusief:

 • 12 uur begeleide mindfulness meditaties
 • Stilte meditatie dag.
 • 1 yogales van 2.5 uur
 • 1 meditatie van de zonsopgang
 • Op aanvraag mogelijkheid voor persoonlijk coaching gesprek met de trainer
 • les in Mindful journaling / memory-box
 • 6 overnachtingen in een modern pension
 • Alle maaltijden: 6x ontbijt, 6x lunch (keuze), 6x diner keuze vegetarisch of vlees
 • Een excursie in de omgeving
 • Onbeperkt gebruik van fitness ruimte en fiets uitleen
 • Begeleiding door een gecertificeerde Mindfulness trainer
 • Maximaal 8 deelnemers per groep

DATA EN PRIJZEN: 

Komende Mindfulness retreats zijn op:

14 juli – 20 juli 2019 :  €485

28 juli – 03 aug 2019 : € 485 volgeboekt

08 – 14 sept 2019 : €485

06 – 12 okt 2019 : €485

Prijzen zijn op basis van 2-persoons kamer. Voor een 1- persoons kamer geldt een toeslag van €65.

Verblijf

Tijdens de retreat verblijf je in Pension Smodis, een recent verbouwd pension, waar je kunt genieten van alle moderne comfort. Kamers zijn ruim en smaakvol  ingericht, elke kamer beschikt over een eigen badkamer.  Er is een fitnessruimte en (tegen vergoeding) kun je een sauna boeken.

Onze prijzen zijn gebaseerd op gedeelde tweepersoonskamer, voor een eenpersoonskamer wordt er toeslag van €65 per verblijf gerekend.

MINDFULNESS ZOMER TRAINING

Misschien wil je al lang een MF training volgen, maar komt het door een overvolle agenda en andere praktische bezwaren daar steeds niet van. Deze intensieve programma van 7 aaneengesloten dagen kan dan een passende oplossing zijn.

De training heeft een retraite vorm. Je stapt uit je gewone doen en je dompelt jezelf onder in Mindfulness. Je neemt de tijd om je helemaal aan het programma te wijden zonder gehinderd te worden door afleidingen die het dagelijks leven met zich meebrengt.

Dit intensieve 7 daagse programma combineert de inhoud van de reguliere MF training met de ontspannen even-helemaal-weg-sfeer van een retraite.

Tijdens deze training, met o.a. een stilte dag  helpen we je de eerste stappen te zetten naar een mindfuller leven. Je maakt je de beginselen eigen en oefent met alle bekende onderdelen van Mindfulnesstraining. Na de retraite krijg je  persoonlijke begeleiding via Skype. Gedurende deze coaching is er aandacht voor formele  aandachtoefeningen en voor het toepassen van Mindfulness in je dagelijks leven. Dit helpt je MF beoefening verder voort te zetten en te integreren in je leven.

Tijdens de training komen alle onderdelen van de reguliere Mindfulness training aan bod: de oefeningen (de Bodyscan, ademmeditatie, Mindfull lopen, Mindfull movement, Metta meditatie)  de educatie en reflectie. Er wordt in een groep of individueel gewerkt. In de opdrachten die je krijgt reflecteer je over de oefenervaringen en maak je een koppeling naar je levensthema’s.

Werkwijze:

De training is opgedeeld in 8 blokken. We behandelen 2 blokken per dag, er is een ochtend en een middag gedeelte. De 1e dag is een kennismaking en introductie dag. Je leert Goričko kennen, je ontmoet elkaar en de trainers, je kan onze studio en erf verkennen. De ochtend daarop beginnen we met de trainingsprogramma. Na de derde lesdag is er een oefendag – deze dag breng je in grotendeels in stilte door. Zaterdag, tevens de laatste dag, staat in het teken van afronding, afscheid en vertrek.

Het dagelijkse programma:

 • 08.00 uur       ontbijt
 • 10.00 uur       1e trainingsblok
 • 12.30 uur         lichte lunch/rust
 • 14.00 uur         vervolg – 2e trainingsblok
 • 16.30 uur        ontspanning/vrije tijd
 • 19.30 uur        gezamenlijk diner

Naast het volgen van programmaonderdelen kun je genieten van alles wat deze mooie regio te bieden heeft. Je kunt er wandelen, een fietstocht maken, de bossen verkennen, zwemmen in een van de welness-centra die de omgeving rijk is. In je pension kun je tegen betaling  een sauna nemen en eventueel een massage boeken. Zelf mediteren we ook vroeg in de ochtend, het is dan mogelijk om de meditatie tijdens zonsopgang bij te wonen. ’s avonds is er een kampvuur onder een schitterende sterrenhemel, waarbij je om de tien minuten een wens kunt doen. Maar het is ook vakantie, dus er hoeft niets.

Dit Mindfulness Intensive is inclusief:

 • 20 uur Mindfulness lessen
 • 4 yoga lessen (ochtend)
 • Werkboek en geluidsbestanden met meditaties
 • Op aanvraag mogelijkheid voor een persoonlijk gesprek met de trainer
 • 2 Mindfulness wandelingen
 • Mindfulness inspiratie avond met film
 • 6 overnachtingen in een modern pension
 • Alle maaltijden: 6x ontbijt, 6x lunch (keuze), 6x diner keuze vegetarisch of vlees
 • Een excursie in de omgeving
 • Onbeperkt gebruik van fitness ruimte en fiets uitleen
 • Begeleiding door gecertificeerde Mindfulness trainers
 • Maximaal 8 deelnemers per groep

Exclusief:

 • Reiskosten
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Transfer van je aankomstplaats naar Goricko
 • Activiteiten buiten het programma
 • Persoonlijke uitgaven, extra reiskosten, (etentje tijdens) uitstapjes

Prijs Mindfulness Intensive:

€875,- p.p.

Prijzen zijn op basis van 2-persoons kamer. Voor een 1- persoons kamer geldt een toeslag van €65,-.

De Mindfulness INTENSIVE retreat is gepland voor augustus.

4 – 10 avgustus 2019

Aantal deelnemers:

4 – 8 personen.

Deze Mindfulness Intensive kun je ook individueel volgen. Voor prijzen en data’s kun je contact met mij opnemen.

De omgeving:

Goričko is een landstreek in noord oost-Slovenië gelegen tegen de grens van Hongarije en Oostenrijk. Het landschap kenmerkt zich door lieflijke heuvels met kleinschalige landbouw, wijngaarden en boomgaarden en uitgestrekte bossen. Steden als Ptuj, Zagreb en Maribor zijn binnen een uur te bereiken. Er zijn tal van attracties in de nabije omgeving. Warmwaterbronnen in Moravske toplice en Banovci met hele grote glijbanen, sauna’s en diverse wellness mogelijkheden. In Kamensnica en even over de grens met Oostenrijk zijn prachtig aangelegde zandafgravingen waar je kan zwemmen, zeilen en surfen. De bossen zijn een belevenis op zich. In Goričko kun je goed fietsen – er zijn verschillende fietsroutes voor de geoefende en minder geoefende fietser. Daarnaast kun je wandelen, paardrijden, raften en mountainbiken.

Vanwege de ligging is Goričko een perfect startpunt voor verdere reizen naar de Adriatische zee of Hongarije met het Balaton meer. Je bevindt je in hartje van het óude Europa, met steden als  Bratislava, Budapest, Wenen, Zagreb en Venetië relatief om de hoek. Sinds kort zijn er directe vluchten vanuit Amsterdam (Transavia) naar Ljubljana. De nachttrein door Duitsland naar Wenen levert een heerlijk nostalgische ervaring, terwijl je deze kant op komt. Je vakantie begint wanneer je in de trein stapt.

Reservering&boeking

Voor de training meld je je aan door een mail te sturen naar info@leavesandroots.nl. Binnen 24 uur ontvang je het aanmeldingsformulier die je ingevuld terug kunt sturen. Dit formulier is bindend, je aanmelding is dan definitief. 

Controleer of al je gegevens correct zijn ingevuld. Daarna ontvang je per mail een factuur. Deze dient uiterlijk 2 weken voor aankomst voldaan te worden.

Een goede reisverzekering is belangrijk. Als je nog geen hebt, sluit die dan alsnog af. Ook adviseren wij een annuleringsverzekering af te sluiten.  

Vergoeding:

Wanneer je een zorgverzekering met een aanvullend zorgpakket hebt, dan kom je mogelijk in aanmerking voor een (gedeeltelijke) vergoeding van onze Mindfulness Intensive. Informeer hiervoor bij de zorgverzekeraar. Ook werkgevers zijn vaak bereid de kosten of een gedeelte ervan te vergoeden in het kader van werkstresspreventie. De trainers, verbonden aan dit programma, zijn  aangesloten bij de beroepsvereniging VMBN en zijn cat.1 trainers.

Beschikbaarheid Villa:

https://verhuurder.natuurhuisje.nl/calendar/ics?id=37724&hash=83458072d8fd70424a8c4b76b5a85718